on

Amplasarea oglinzilor in interiorul locuintei

06 martie, 2019

comenteaza trimite unui prieten printeaza

Oglinda este un obiect nelipsit din orice casa. O folosim in viata de zi cu zi, atat pentru intretinerea personala, dar si ca obiect decorativ. Aleasa si pozitionata corect ea poate schimba radicat infatisarea locuintei.

Primele oglinzi, `confectionate’ din obsidian – o piatra vulcanica brun-cenusie, cu aspect de sticla topita, au fost descoperite in Anatolia (Asia Mica) si dateaza de aproximativ 6000 de ani i.Hr.

Abia in secolul al XII-lea sticlarii venetieni, din Insula Murano, au perfectionat metodele de confectionare a oglinzilor. Cei care cunosteau tainele fabricarii oglinzilor trebuiau sa pastreze cu mare strictete secretul mestesugului lor, cei care le divulgau, erau condamnati la moarte.

Sticla de Murano este binecunoscuta si in ziua de astazi, aceasta s-a facut remarcata prin calitatea clara, nivelul de transparenta perfect si rezistenta – aceasta isi va pastra stralucirea pe toata durata vietii si nu se va decolora niciodata.

Unde amplasam oglinzile

Oglinda, pe langa scopul ei pur practic si faptul ca infrumuseteaza interiorul locuintei noastre, mareste spatiul vizual, adanceste suprafetele si amplifica lumina. Cele mai bune locuri in care le poti amplasa sunt camera de zi, holul si baia, dar nu exista restrictii in amplasarea lor, mai ales daca alegi o rama potrivita care sa transforme oglinda intr-o adevarata opera de arta.

In filosofia Feng Shui, camera de zi este locul cel mai potrivit pentru amplasarea oglinzilor, mai precis locul unde se mananca. O oglinda pozitionata pe peretele livingului poate crea o atmosfera mai speciala.

O oglinda amplasata e hol va oferi spatiului profunzime si dimensiuni generoase.

Oglinzile reflecta si "imprastie" lumina in camera si aduc mai multa luminozitate colturilor intunecate, este recomandat ca ele sa fie amplasate mereu pe laterala ferestrelor, pentru a amplifica lumina.

Nu te limita la o singura oglinda, poti monta mai multe pe un singur perete. Tine cont de nuanta peretelui, culoarea lui si ce a ramei trebuie sa se potriveasca si sa se completeze armonios. 

  

Adauga un comentariu


Comentarii

Nu exista comentarii.

Alte articole

Draperia - pata de culoare care va si izoleaza locuinta Draperia - pata de culoare care va si izoleaza locuinta
Decoreaza-ti casa si gradina pentru vara Decoreaza-ti casa si gradina pentru vara
Arta lui Hirotoshi Ito, pentru prima data in Romania la Galeria Galateca, intre 10 si 14 octombrie 2017 Arta lui Hirotoshi Ito, pentru prima data in Romania la Galeria Galateca, intre 10 si 14 octombrie 2017
Istoria unui suflet intr-un covor din casa ta Istoria unui suflet intr-un covor din casa ta
Pata de culoare din locuinta ta Pata de culoare din locuinta ta
Decorati cu ajutorul luminii! Decorati cu ajutorul luminii!

Vezi mai multe articole