on

Cateva date interesante despre zeoliti

02 aprilie, 2021

comenteaza trimite unui prieten printeaza

Zeolitii sunt minerale naturale, de origine vulcanica, ce se deosebesc de alte minerale prin structura lor microporoasa specifica. Prof. dr. ing. Constantin - Horia BARBU, de la Universitatea „Lucian Blaga” din Sibiu, spune despre zeolit ca este un „nou” material stravechi. Spre exemplu, stiai ca Panteonul din Roma, Colosseumul, Zidul Servian si Castelul Nouvo sunt construite din ciment roman, un material care are la baza tuful vulcanic zeolitic?

 

In ceea ce priveste zeolitul de Rupea, Daniel Agapie, Director Executiv Zeolites Group, ne spune ca acesta are un PH extrem de alcalin, 8.75 - 9.2, comparativ cu alti zeoliti ce au valori cuprinse intre 7.2 - 7.8.

 

Zeolitii sunt materiale accesibile, a caror folosire nu necesita nici echipamente, nici investitii costisitoare, insa domeniile de utilizare sunt multiple, iar beneficiile oferite de acestia sunt numeroase.

 

 

 

Folosirea zeolitilor este permisa inclusiv in agricultura si zootehnia ecologica, iar adaugarea lor in hrana animalelor aduceri cresteri de productie semnificative. Mai mult decat atat, zeolitii capteaza si elimina selectiv pesticidele, toxinele, mucegaiurile, metalele grele si radioactive.

 

 

 

 

De ce cantitate de zeolit este nevoie pentru a aduce un hectar de teren la nivel de sol bio? De cat timp este nevoie pentru ca produsul sa transforme aceasta suprafata in sol bio? cat costa aceasta cantitate si cum procedam?

Te invitam sa urmaresti video-ul de mai jos pentru a descoperi totul despre zeoliti!

Adauga un comentariu


Comentarii

Nu exista comentarii.

Alte articole

Cum ne aparam plantele din gradina de daunatori? Cum ne aparam plantele din gradina de daunatori?
Cineraria - Lux mediteranean de primavara Cineraria - Lux mediteranean de primavara
Cat de initiati sunteti in limbajul florilor? Testati-va cunostintele de florigrafie! Cat de initiati sunteti in limbajul florilor? Testati-va cunostintele de florigrafie!
Teiul, arborele-minune: sfaturi de ingrijire Teiul, arborele-minune: sfaturi de ingrijire
Fierul forjat confera eleganta gradinii Fierul forjat confera eleganta gradinii
COMBATEREA DAUNATORILOR VITEI-DE-VIE (II) COMBATEREA DAUNATORILOR VITEI-DE-VIE (II)

Vezi mai multe articole