Beton amprentat

Ce este betonul amprentat si care sunt etapele de executie

12 iulie, 2016

comenteaza trimite unui prieten printeaza

Betonul amprentat este sistemul de pavare ce se realizeaza prin imprimarea unui strat de beton crud amestecat cu adezivi, coloranti si rasini speciale, cu ajutorul unor matrite.

Betonul amprentat este folosit cu precadere in amenajarea centrelor comerciale, parcurilor, parcarilor si benzinariilor, dar si a gradinilor, curtilor, garajelor, trotuarelor si piscinelor.

Cu ajutorul tehnologiei betonului amprentat pot fi obtinute pavaje si pavele deosebite din punct de vedere estetic, care imita aspectul caramizilor, gresiei, pietrelor naturale sau lemnului.

Betonul amprentat poate fi executat oriunde se poate turna beton. Da, compozitia betonului utilizat este foarte importanta. Daca acesta se primeste direct din statia de betoane, gata pregatit pentru turnare,  nivelarea se face cu utilaje speciale, imediat dupa turnare. Betonul poate fi unul obisnuit, de exemplu cu granulatie maxima de 16 mm, si poate fi armat cu microfibre elastice. La punerea in opera trebuie realizata o vibrare sustinuta in masa betonului si apoi trebuie obtinuta o suprafata neteda si foarte fina, cu ajutorul unor scule de finisare a suprafetei.

Etapele de executie a betonului amprentat sunt urmatoarele:
- pregatirea terenului;
- turnarea betonului;
- aplicarea culorii;
- aplicarea prafului antilipire;
- amprentarea;
- curatarea;
- lacuirea.

Cu ajutorul betonului amprentat pot fi obtinute suprafete frumoase si durabile, care depasesc oricare alte forme de pavaj atat din punct de vedere estetic, cat si al rezistentei.

Adauga un comentariu


1 Comentariu

Fanel Jarcau

20 iulie, 17:36

Buna Seara!

Dpmdv betonul amprentat, este ca un randevu pentru gerurile din Romania, nu sunt de acord cu dvs, deoarece betonul amprentat nu se preteaza la noi in tara, din cauza temperaturilor negative extreme pe care le avem...Betonul amprentat rezista numai in interioare in Romania...

Alte articole

Termobetonul – Ce este si la ce se foloseste Termobetonul – Ce este si la ce se foloseste
Amenajarile cu piatra sunt noul ”must-have” Amenajarile cu piatra sunt noul ”must-have”
Caramida: de ce acest material ramane unul dintre cele mai recomandate in constructii Caramida: de ce acest material ramane unul dintre cele mai recomandate in constructii
Tehnologia SIN, unica in Romania, doar la King Steel Tehnologia SIN, unica in Romania, doar la King Steel
Cladiri din BCA - structuri in cadre sau pereti din zidarie portanta? Cladiri din BCA - structuri in cadre sau pereti din zidarie portanta?
Avantajele si dezavantajele caselor din zidarie versus cele din lemn Avantajele si dezavantajele caselor din zidarie versus cele din lemn

Vezi mai multe articole