Lambriul, o solutie versatila

09 septembrie, 2012

comenteaza trimite unui prieten printeaza

Daca te-ai saturat de vechea zugraveala, iar peretii iti par goi si inexpresivi, poti opta sa-i acoperi cu lambriu din lemn. Desi pare considerat potrivit doar pentru cabane de munte, saune sau conace americane, lambriul este extrem de versatil si poate fi atat o solutie clasica, cat si una moderna pentru casa ta.
 
lambriu pereti
Lemnul este folosit de sute de ani ca material de constructii datorita durabilitatii, a caldurii pe care o ofera in sezonul rece si a racorii pe care o pastreaza in sezonul cald, dar si a aspectului sau placut si variat. In antichitate, lambriul a fost conceput pentru a oferi confort cladirilor din piatra.
 
Lambriul este utilizat pentru a imbraca partial sau total, atat peretii interiori, cat si cei exteriori, iar in unele cazuri si tavanul sau scarile. Testa este disponibil pe piata intr-o gama variata de granulatii, culori si esente, fie sub forma clasica de lemn natural, fie Pt sau PVC. Totusi, lemnul natural aduce oricarei case un plus de confort, armonizand-o cu natura exterioara. Daca este tratat si lacuit, lemnul poate fi foarte durabil si poate capata cu timpul un aspect antichizat dorit de multi. Lemnul natural capteaza lumina intr-un mod special oferind senzatia placuta de caldura, romantism si rustic.
 
Peretii lambrisati sunt foarte usor de montat si, mai ales, de intretinut, asigurand incaperii izolare termica si fonica. Mai mult, lambriul rezista in medii umede, protejeaza peretii de zgarieturi si murdarie, fiind usor de curatat. Daca este montat pe trei patrimi din suprafata peretului, lasand descoperita doar o fasie de zid de langa tavan, lambriul ofera impresia de inaltime. Astfel, este o varianta potrivita pentru incaperile joase, mai ales daca lemnul folosit are o nuanta inchisa.
 
Daca nu te incanta stilul traditionalist, cu lambriuri somptuoase din lemn masiv, poti utiliza variante moderne ale lemnului. Pentru un stil minimalist, lambriul poate fi vopsit in alb sau alte culori proaspete care sa contrasteze placut cu peretii, iar placile de lemn pot avea taieturi simple sau chiar asimetrice. 
 
In privinta montarii, lambriul se aseamana parchetului si nu necesita multa experienta. Placile se imbina usor intre ele, singurele operatiuni care cer mai multa atentie este masurarea locului in care vor fi prinse de sipci si a inclinatiei lor, pentru a se asigura o montare dreapta si exacta. Marginile de sus si de jos ale lambriului vor fi mascate elegant cu ajutorul plintei.
 
Fie ca folosesti esente exotice sau autohtone, lemn vopsit sau natural, lambriul va oferi casei tale un aspect original si sofisticat, prin paleta variata a combinatiilor de culori si texturi de care dispune.

Adauga un comentariu


Comentarii

Nu exista comentarii.

Alte articole

“Cum pot aplica faianta peste vopsea in ulei sau email?” “Cum pot aplica faianta peste vopsea in ulei sau email?”
3 idei creative pentru vopsirea peretilor 3 idei creative pentru vopsirea peretilor
Efecte Decorative - Magnetic Paint Efecte Decorative - Magnetic Paint
Vopsele decorative structurate pentru interior Vopsele decorative structurate pentru interior
Solutii de reparare a peretilor de compartimentare Solutii de reparare a peretilor de compartimentare
Fototapet personalizat. Sfaturi – Recomandari – Inspiratie. Fototapet personalizat. Sfaturi – Recomandari – Inspiratie.

Vezi mai multe articole