on

Secretele curateniei impecabile

04 februarie, 2016

comenteaza trimite unui prieten printeaza

Da, stim, pentru o curatenie impecabila este nevoie nu doar de produse si ustensile pentru curatenie, si mai ales de timp ca sa poti sa faci un smotru ca la carte. Iar cum timpul este de cele mai multe ori limitat, este nevoie sa apelezi la cateva trucuri pentru a avea mereu curatenie impecabila in casa. Iata cateva secrete:

Tine toate produsele si ustensilele necesare in galeata mopului. In felul acesta vei avea mereu la indemana, intr-un singur loc, carpele, periile si solutiile de curatat.

Prima data faci curatenie in dormitor si sufragerie, abia apoi pe hol, bucatarie si, la final, in baie.

Respecta ordinea operatiunilor. Prima data scuturi de praf perdele si draperiile. Apoi stergi praful de pe mobila, dupa care aspiri si, la final, stergi din nou mbila de praf.

Foloseste un aspirator cu filtrare cu apa. Acesta este mult mai eficient deoarece filtreaza aerul aspirat din covoare sau de pe orice suprafata, inainte de a-l scoate afara. Aspiratorul cu apa filtreaza aerul in proportie de 85% si are capacitatea de a retine atat particulele de praf, cat si microbii care se dezvolta in diverese suprafete.

Dupa ce ai aspirat, cu ajutrul unui mop, spala podelele cu apa amestecata cu solutie pentru curatarea podelelor.

Lasa produsele de curatat sa actioneze. Intai pulverizeaza solutie pe faianta pe cabina de dus, las-o sa actioneze, apoi spala suprafetele.

Pentru curatarea spatiilor inguste, a rosturilor placilor de faianta si gresie sau a imbinarilor instalatiilor sanitare, foloseste o periuta de dinti veche.

Adauga un comentariu


1 Comentariu

Elena

09 februarie, 07:37

Asa fac si eu, doar ca nu am aspirator cu filtrare cu apa..

Alte articole

Dusul cu sauna – e un moft sau chiar ajuta in pastrarea sanatatii? Dusul cu sauna – e un moft sau chiar ajuta in pastrarea sanatatii?
Produse naturale pentru o casa mereu curata Produse naturale pentru o casa mereu curata
Sanatatea casei: Intrebari si raspunsuri cheie despre alergii (Partea I) Sanatatea casei: Intrebari si raspunsuri cheie despre alergii (Partea I)
Cele 8 elemente ale unei case sanatoase Cele 8 elemente ale unei case sanatoase
Cum scapi de soareci si sobolani Cum scapi de soareci si sobolani
Gandacul marmorat maron – Cum scapam de daunatorul urat mirositor din casele noastre Gandacul marmorat maron – Cum scapam de daunatorul urat mirositor din casele noastre

Vezi mai multe articole