Biroul de arhitectura ateliercetrei a castigat Premiul I pentru „Cea mai buna amenajare a unui spatiu public” la „Elle Decoration Romanian Design Awards 2018”

29 martie, 2018

comenteaza trimite unui prieten printeaza

Biroul de arhitectură ateliercetrei din Cluj-Napoca a primit premiul cel mare pentru proiectul „Spații pentru educație alternativă în domeniul artelor la Școala Populară de Arte Tudor Jarda”, înscris în categoria „Cea mai bună amenajare a unui spațiu public”, în cadrul competiției „Elle Decoration Romanian Design Awards 2018”.

Proiectul urmărește amenajarea și refuncționalizarea unei clădiri ce datează din 1886, propunându-și recuperarea a cât mai mult din esența istorică și adaptarea spațiilor acesteia la noile funcțiuni. Narativul celor 6 spații (Studioul de coregrafie joc popular, Studioul de jazz și orchestră, Studioul de coregrafie dans contemporan, Studioul de design vestimentar, Studioul de pictură și Studioul de grafică) are ca scop facilitarea lecturării fără echivoc a straturilor istorice și a intervențiilor contemporane. Cele 6 studiouri au în comun evidențierea elementelor structurale, dar diferă prin elementele și materialele indispensabile proceselor educaționale.

„La ateliercetrei îndrăgim povestirile și considerăm că arhitectura este inevitabil legată de arta lor, mai mult chiar decât de concept sau de idee. Am luat parte cu drag la reabilitarea Școlii Populare de Arte Tudor Jarda, încercând să construim cât mai mult pe firul povestirii acestei clădiri. Una dintre provocările majore a fost vechimea clădirii, deoarece ne-am dorit să păstrăm cât mai mult din autenticitatea ei în raport cu elementele contemporane propuse prin proiect. Am creat, astfel, antiteze: vechi și nou, autenticitate și inovație, adăugând un nou capitol povestirii.”, a declarat Anamaria Moldovan.

Echipa care a făcut posibilă reabilitarea și refuncționalizarea acestor spații în suprafață totală de 449,60mp este formată din arhitecții Anamaria Moldovan, Paul-Mihai Moldovan, Florin-Vasile Lazăr, Ștefan Ionuț Perse, Eszter Szoke și Robert Dozsa, precum și din următorii colaboratori: ing. Radu Lucian Pop, CSP Proiect Line SRL, Monstar Monolit SRL, dr. Ioana Rus-Cacovean, prof. dr. ing. Augustin Popa, ing. Nicolae Rotaru, ing. Simon Moldovan, Expert M.C. biolog dr. Livia Bucșa, arh. Octavian Coroiu, arh. Ruxandra Coroiu și biolog dr. Dragomir-Cosmin David.

Despre ateliercetrei:

ateliercetrei (scris într-un singur cuvânt, cu minuscule) este un parteneriat democratic care practică arhitectură, arhitectură de interior, design, urbanism și analiză culturală, încercând să reunească mediul academic cu practica profesională. Biroul este condus de doi parteneri responsabili de diferitele proiecte în curs de desfășurare – Anamaria Moldovan și Paul-Mihai Moldovan.

Adauga un comentariu


Comentarii

Nu exista comentarii.

Alte articole

Primarii de sector s-au apucat sa demoleze garajele dintre blocuri Primarii de sector s-au apucat sa demoleze garajele dintre blocuri
Se deschide ROMTHERM – evenimentul diversitatii si calitatii in domeniul instalatiilor Se deschide ROMTHERM – evenimentul diversitatii si calitatii in domeniul instalatiilor
HORNBACH a inaugurat Târgul de Crăciun cu peste 1.000 de produse specifice Sărbătorilor de Iarnă HORNBACH a inaugurat Târgul de Crăciun cu peste 1.000 de produse specifice Sărbătorilor de Iarnă
Asociatiile cer TVA zero pentru reabilitare Asociatiile cer TVA zero pentru reabilitare
Cat de aproape suntem de o cadere a pietei imobiliare Cat de aproape suntem de o cadere a pietei imobiliare
Vanzatorii de apartamente afiseaza preturi mai ridicate. Intermediarii spun ca sunt Vanzatorii de apartamente afiseaza preturi mai ridicate. Intermediarii spun ca sunt "artificiale" - 14 Septembrie 2009

Vezi mai multe articole