on

Cinci lucruri de evitat in amenajarea bucatariei

24 noiembrie, 2016

comenteaza trimite unui prieten printeaza

In unele case, bucataria este un spatiu ce vine ca o prelungire a holului sau livingului, un loc in care se reuneste intreaga familie si in care iti intampini musafirii. In majoritatea locuintelor, insa, bucataria ramane locul traditional in care pregatim mancarea si luam cina sau micul dejun.

Acest spatiu trebuie sa fie bine organizat si structurat, de aceea, in acest articol iti vom prezenta cele mai frecvente greseli facute la amenajarea bucatariei, tocmai pentru ca tu sa stii ce anume sa eviti.

  1. Nu amplasa spatiile de depozitare fara o logica. Bucataria adaposteste o multime de lucruri si obiecte, mai mici sau mai mari, perisabile sau cu o durata lunga de viata. De la oale, tigai, farfurii si tacamuri, pana la alimente ce expira intr-o zi daca nu sunt tinute in frigider sau ingrediente si condimente care pot fi depozitate 6 luni sau 2 ani la temperatura camerei, toate acestea trebuie sa-si faca loc in bucataria ta astfel incat sa ai acces facil la ele.
  2. Formeaza cu atentie triunghiul de lucru din bucatarie si ai grija sa nu-l blochezi. Informatii pretioase gasesti si in precedentul nostru articol, cu privire la organizarea triunghiului de lucru din bucatarie.
  3. Acorda importanta cuvenita surselor de lumina. Fiecare zona, de la aragaz pana la blatul unde tai legumele si carnea, sa fie iluminata corespunzator, pentru a nu risca vreun accident.
  4. Asigura bucatariei o ventilatie corespunzatoare. Un sistem de ventilatie de calitate are un rol foarte important in bucatarie, deoarece in aceasta camera mirosurile sau condensul constituie adesea o mare problema. Mai mult, aburul face ca aparatele electrocasnice sa se uzeze mult mai repede, de aceea este important sa fie scos din bucatarie cat mai repede posibil.
  5. Acorda atentie deseurilor reciclabile. Stii foarte bine (sau ar trebui sa constientizezi) ca deseurile vor sufoca planeta intr-o buna zi, de aceea este important sa acorzi importanta cuvenita reciclarii selective. Incepe prin a inlocui cosul de gunoi clasic cu unul prevazut cu mai multe compartimente, pentru sortarea diferitelor deseuri: resturi menajere, hartie, sticla, plastic&metal.

Adauga un comentariu


Comentarii

Nu exista comentarii.

Alte articole

Cum bugetezi renovarea bucatariei Cum bugetezi renovarea bucatariei
Sfaturi si idei utile pentru amenajarea unei bucatarii moderne Sfaturi si idei utile pentru amenajarea unei bucatarii moderne
Sfatul arhitectului Delta Studio: cum alegi un blat de bucatarie: ceramica, granit, cuart sau fenix? Sfatul arhitectului Delta Studio: cum alegi un blat de bucatarie: ceramica, granit, cuart sau fenix?
Sfaturi pentru imbinarea culorilor in bucatarie Sfaturi pentru imbinarea culorilor in bucatarie
Cum sa-ti amenajezi bucataria cu bani putini. Foarte putini Cum sa-ti amenajezi bucataria cu bani putini. Foarte putini
Sfaturi utile in bucatarie Sfaturi utile in bucatarie

Vezi mai multe articole