on

Cum sa iti amenajezi biroul de acasa

20 august, 2019

comenteaza trimite unui prieten printeaza

Cum sa iti amenajezi biroul de acasa

Daca in urma cu cativa ani, sa lucrezi de acasa era ceva neobisnuit, in prezent peste doua treimi din angajatii din toata lumea lucreaza cel putin o zi pe saptamana din confortul propriei locuinte, in timp ce altii lucreaza pe cont propriu de acasa.

Indiferent de motivul pentru care optezi sa lucrezi acasa, ai nevoie in primul rand de un loc linistit, departe de distractii sau de zgomotele casnice, deci amenajarea unui spatiu optim pentru aceasta activitate este o misiune importanta.

Spatiul ideal pentru amplasarea biroului

Spatiul este foarte important, chiar daca teoretic ai nevoie de un laptop si o conexiune la internet. Totusi incearca sa eviti spatiile care te pot distrage. Spre exemplu, un televizor in aceeasi incapere iti poate distrage atentia de la munca.

Ideal ar fi sa ii poti aloca biroului o camera separata, dar daca acest lucru nu este posibil, poti la fel de bine sa alegi living-ul ca spatiu de lucru. Iti recomandam sa pozitionezi biroul in dreptul ferestrei, pentru a profita de lumina naturala.

Culorile neutre, in general, nuantele de bej, alb sau gri, contribuie la obtinerea unei ambiante calme si linistite, dar nu uita de petele de culoare. Un covor sau o lampa in nuante vesele vor face camera mai primitoare.

Daca iti plac nuantele aprinse, nu te sfii sa le alegi, sunt multe persoane care prefera culorile vibrante, culori care reusesc sa le incarce bateriile si le stimuleaza creativitatea.

 

Functionalitatea biroului

Pe langa atmosfera din birou, functionalitatea acestuia este foarte importanta. Ai nevoie de un mobilier adecvat, dar si o organizare eficienta.

In functie de buget, poti opta pentru un birou din PAL melaminat, MDF si chiar lemn masiv, dar nu uita ca el trebuie sa iti satisfaca toate necesitatile cu privire la spatiu si in acelasi timp sa iti permita o pozitie a corpului corecta si confortabila.

In functie de spatiul pe care il ai la dispozitie, dar si scopul biroului, poti opta pentru un birou dublu, un birou de colt, un birou integrat, un birou de perete etc.

Daca biroul il vei folosi zilnic, ai grija la lungimea blatului. Aceasta trebuie sa iti ofere suficient spatiu de desfasurare. Iti recomandam ca lungimea acestuia sa fie cel putin egala cu cea a bratelor. Inaltimea biroului trebuie si ea adaptata corpului tau, asa ca un cadru de birou reglabil pe inaltime iti poate fi de mare ajutor.

La partenerul nostru de incredere Regency Company poti gasi o gama variata de cadre de birou, role, manere, picioare masa si multe alte accesorii pentru un birou ideal, chiar la tine acasa.

Spatii de depozitare

Indiferent ca lucrezi cu multe dosare sau nu, spatiile de depozitare sunt utile in orice casa, chiar si in biroul din sufrageria ta. Poti opta pentru montarea unor rafturi suplimentare pe pereti. Rafturile le poti realiza chiar tu din PAL melaminat sau MDF.

Scaunul de birou

Desi de multe ori tindem sa neglijam aspectele ce tin de pozitia corpului nostru, atunci cand lucram la birou, alegerea scaunului potrivit este un element foarte important si deloc de neglijat, mai ales daca vom petrece mult timp lucrand.

Un scaun de birou trebuie sa fie ergonomic, confortabil si sa-ti mentina corpul in pozitie corecta. Iata cateva aspect pe care trebuie sa le urmaresti atunci cand doresti sa achizitionezi un scaun de birou:

  • Spatarul trebuie sa fie reglabil;
  • Evita scaunele de birou cu un spatar foarte bombat;
  • Alege un scaun care iti permite sa reglezi cat mai multe componente: inaltime sezut, spatar, brate etc;
  • Alege un scaun de birou cu 5 picioare, pentru a creste stabilitatea si a evita balansarea;

Daca doresti sa-ti realizezi singur biroul si vrei sa gasesti toate materialele de care ai nevoie intr-un singur loc, iti recomandam sa accesezi site-ul partenerului nostru, Regency Company.

Adauga un comentariu


Comentarii

Nu exista comentarii.

Alte articole

Cele mai bune sfaturi pentru decorarea casei Cele mai bune sfaturi pentru decorarea casei
Cum sa maschezi cu gipscarton instalatiile termice, sanitare, electrice sau de alta natura Cum sa maschezi cu gipscarton instalatiile termice, sanitare, electrice sau de alta natura
Top 5 Stiluri de amenajare a unui living:  Tu pe care-l preferi? Top 5 Stiluri de amenajare a unui living: Tu pe care-l preferi?
Cum sa iti pregatesti casa pentru vara Cum sa iti pregatesti casa pentru vara
Ce trebuie sa stii inainte sa incepi repararea peretilor Ce trebuie sa stii inainte sa incepi repararea peretilor
Amenajarea unui apartament de 3 camere in 46 de metri patrati Amenajarea unui apartament de 3 camere in 46 de metri patrati

Vezi mai multe articole