Dusul din gradina - racoare in mijlocul verii

17 iunie, 2011

comenteaza trimite unui prieten printeaza

 
dus gradina
Vara si-a intrat deja in drepturi si orice sursa de racoare este foarte apreciata. Cei mai norocosi sunt posesorii de locuinte la mare sau la munte, insa zilele de vacanta sunt mereu numarate. Daca sunteti nevoiti sa locuiti in zona urbana dar aveti o casa cu gradina generoasa, puteti alege racoarea unui foisor si chiar a unei piscine.
 
Pentru acestea insa trebuie sa va ganditi unde le pozitionati inca din faza de proiectare si amenajare a gradinii. O solutie mai simpla care poate fi aplicata chiar si intr-o gradina de dimensiuni reduse este dusul. Acesta a fost creat special pentru a face fata conditiilor din exterior din materiale durabile, avand in acelasi timp un design elegat si modern. Este un accesoriu care a depasit granita bailor traditionale, mutandu-se de-a dreptul in gradina, pentru ca in zilele toride de vara este ideal un dus racoritor in mijlocul propriului paradis verde. Nu aveti nevoie de instalatii suplimentare sau speciale, pentr
Dus solar gradina
dus solar gradina
u ca un dus de gradina poate fi racordat la reteaua de apa din casa sau din curte, folosind un furtun, eventual subteran.
 
Daca alegeti un model dotat si cu un panou solar pentru incalzirea apei, montarea dusului este conditionata de soare, mai exact tubul vidat de sticla ce incalzeste apa trebuie orientat spre sud-est. Restul tine de capitolul detalii. Imediat dupa instalarea dusului mai puteti crea un paravan poate in stil rustic sau exotic, pentru a va oferi intimitatea de care aveti nevoie. De asemenea, un spatiu de relaxare cu o masuta de cafea si cateva canapele, poate chiar un sezlong in care sa lasati razele soarelui sa va rasfete este binevenit. Alegeti pentru exterior materiale naturale, rezistente la radiatii UV si umezeala, pentru mobilier recomandate sunt impletiturile din fibre vegetale precum zambila de apa, rattan sau bambus. Dusul de gradina nu este o inventie recenta, istoria lui incepe cu sute de ani in urma, primele variante rudimentare fiind gasite in India, Egipt si Mesopotamia. Totusi, primul dus adevarat care a inclus si o prima instalatie a fost inventat de greci, special pentru atletii greci care obisnuiau sa se spele astfel dupa ce ieseau din arena.

Adauga un comentariu


Comentarii

Nu exista comentarii.

Alte articole

Reguli privind toaletarea copacilor Reguli privind toaletarea copacilor
Afla ce trebuie sa faci ca sa scapi de limacsi (melcii fara cochilie) Afla ce trebuie sa faci ca sa scapi de limacsi (melcii fara cochilie)
Viespile - cand sunt benefice si cand sunt daunatoare Viespile - cand sunt benefice si cand sunt daunatoare
Trandafirii se planteaza in octombrie si noiembrie Trandafirii se planteaza in octombrie si noiembrie
Cum sa acorzi atentie plantelor din ghivece si dupa venirea primaverii Cum sa acorzi atentie plantelor din ghivece si dupa venirea primaverii
Sfaturi privind pregatirea gradinii pentru primavara Sfaturi privind pregatirea gradinii pentru primavara

Vezi mai multe articole