Open space pentru un living confortabil

27 august, 2011

comenteaza trimite unui prieten printeaza

living open space
Livingul este inima unei case, locul in care orice familie se aduna in jurul mesei ori de cate ori gaseste prilej de sarbatoare si odihna. Amenajarea acestui spatiu nu este usor de realizat, mai ales ca trebuie sa tineti cont de gusturile si preferintele tuturor membrilor de familie, pentru a le oferi tuturor sentimentul unui camin calduros si primitor. Puteti opta pentru un living in stil american de tip open space care sa comunice cu bucataria.
 
Astfel puteti oferi familiei posibilitatea de a pregati si aranja masa impreuna, dincolo de faptul ca tinerii cu siguranta vor fi incantati sa se retraga la un bar amenajat special sa delimiteze aparent cele doua spatii. Alegerea unui corp de mobilier tip insula pentru bucatarie ar putea de asemenea sa reprezinte un punct de interes intr-un spatiu open space si chiar un loc placut pentru servit aperitivele. In alta ordine de idei, livingul trebuie sa fie o prelungire a bucatariei, care nu mai este de mult un spatiu destinat exclusiv gatitului si nu in ultimul rand sa aiba o deschidere catre exterior, terasa fiind foarte apreciata in zilele de vara. Totul depinde de buget si spatiul de care dispuneti, dar si de activitatile curente care se desfasoara aici. Delimitarea unui living care se contopeste cu bucataria o puteti realiza fie prin finisajul pardoselii (parchet combinat cu gresie) fie prin culori si structura peretilor. (pereti acoperiti cu tapet langa pereti cu vopsea lavabila). Daca vreti ceva simplu, alegeti o canapea minimalista, de dimensiuni mari in forma de L sau U si cateva pernute colorate. Va rezulta o camera aerisita si moderna, iar culoarea pernutelor o poti schimba periodic in functie de stare si anotimp, reimprospatand decorul intregului spatiu. Peretii pot fi decorati cu cartile si pozele preferate, obiecte adunate din tarile pe care le-ai vizitat sau trofee dragi si astfel oferiti diversitate amenajarii. Alegeti un punct de interes si concentrati-va decorarea in jurul sau.
 
Acesta ar putea fi o canapea, un semineu sau o piese speciala de mobilier. Pentru a atrage atentia asupra sa, aveti nevoie in primul rand de culori care sa va ajute in acest sens. Contrastele atrag intotdeuna, prin urmare daca ati decis ca toti peretii din living sa fie albi, obtineti efecte deosebite daca-i asociati cu accesorii si obiecte decorative in culori puternice. Sfaturile specialistilor in amenajari interioare va pot fi de mare ajutor, astfel incat sa integrati de decorul deja existent un aer de prospetime si chiar sa inlocuiti piese care nu mai sunt in trenduri.
 
Va ramane astfel sa alegeti doar finisajele si formele preferate.

Adauga un comentariu


Comentarii

Nu exista comentarii.

Alte articole

Stil si eleganta pentru biblioteca din living Stil si eleganta pentru biblioteca din living
Livingul: lumina naturala, cat e ziua de lunga Livingul: lumina naturala, cat e ziua de lunga
Amenajarea unui living mic Amenajarea unui living mic
Cum sa alegi canapeaua potrivita pentru living Cum sa alegi canapeaua potrivita pentru living
Cum sa mobilezi un living spatios Cum sa mobilezi un living spatios
Living: sfaturi si reguli de amenajare Living: sfaturi si reguli de amenajare

Vezi mai multe articole