on

Organizarea cablurilor electrice

22 mai, 2015

comenteaza trimite unui prieten printeaza

Intr-o locuinta, poti gasi cel putin cinci electronice care au nevoie de un cablu pentru a functiona. Dar ce te faci atunci cand numarul acestor aparate fara de care viata ta nu ar fi mai usoara creste, iar cablurile iti invadeaza spatiul de locuit, fiind in acelasi timp si mai mult decat inestetice?

Designul interior s-a concentrat in ultimul timp pe minimalism: cat mai putine detalii, o paleta de culori neutra, aspect cat mai simplu. Deci este de inteles de ce trebuie sa faci o treaba mai buna cand vine vorba de organizarea cablurilor electrice.

Un lucru pe care il poti face, daca ai un apartament care este inca in constructie, este sa gandesti amplasarea prizelor si a electronicelor in asa fel incat sa fie cat mai apropiate unele de altele. Astfel, nu vei avea 3 cabluri negre care traverseaza sufrageria in diagonala.

Mai mult de atat, daca nu poti aplica sfatul anterior, te poti folosi de un truc foarte simplu. In comert, poti gasi canale din plastic, dedicate cablurilor, ce pot fi atasate de pereti si care fac o treaba foarte buna in a ascunde cablurile inestetice. Acestea se ataseaza de perete si se comporta ca un tunel pentru cabluri. Asorteaza culoarea acestor canale cu cea a peretelui si ai rezolvat problema!

O solutie mai drastica ar fi cablajul prin pereti, insa pentru aceasta ai nevoie de un electrician si de un zugrav. Insa daca esti hotarat sa ai parte de un aspect cat mai curat al locuintei, efortul acesta merita.

Momentul in care electronicele noastre vor functiona in mod wireless este departe, insa pana atunci te poti folosi de sfaturile de mai sus pentru a evita orice inconfort estetic.

Adauga un comentariu


Comentarii

Nu exista comentarii.

Alte articole

Afla cum scoti petele de vin rosu Afla cum scoti petele de vin rosu
Cum obtii ajutorul de incalzire pentru sezonul rece 2014-2015 Cum obtii ajutorul de incalzire pentru sezonul rece 2014-2015
Ce iti recomandam sa verifici atunci cand cumperi o casa Ce iti recomandam sa verifici atunci cand cumperi o casa
Obiceiuri, traditii si superstitii de Paste Obiceiuri, traditii si superstitii de Paste
Super Lipiciul! Super Lipiciul!
Impotriva ghetii pe scari si alei: antiderapante si degivrante Impotriva ghetii pe scari si alei: antiderapante si degivrante

Vezi mai multe articole