on

Ghivecele cu flori: cand este momentul sa le aduci inauntru

28 septembrie, 2017

comenteaza trimite unui prieten printeaza

Dupa mai multe luni de caldura pe alocuri insuportabila, vremea din Romania a inceput sa migreze usor catre cealalta extrema. Astfel, de la temperaturi situate in jurul a 30 de grade, finalul lunii septembrie a adus o scadere semnificativa a mercurului din termometre. Asadar, este momentul nu doar pentru haine mai groase si verificarile finale ale surselor de incalzire, ci si pentru introducerea in casa a plantelor din ghivece, care pana acum si-au facut fotosinteza in exterior.

Cum temperaturile anuntate pentru perioada urmatoare vor scadea sub 10 grade Celsius, devine clar ca aceasta operatiune trebuie sa aiba loc cat mai curand. Inainte, insa, trebuie indepartate frunzele uscate, iar pamantul afanat si imbogatit cu ingrasaminte cu dizolvare treptata.

Deoarece plantele intra in repaus vegetativ in sezonul rece, udarea nu mai este la fel de necesara ca pe timpul verii, cand acestea sufera din cauza lipsei umiditatii. De aceea, este suficient ca aceasta operatiune sa aiba loc de doua sau trei ori pe saptamana, pentru a nu fi inecate.

Foarte importanta este si observarea felului in care plantele se adapteaza noilor conditii. In cazul in care vreuna sau mai multe dintre acestea dau semne de suferinta, este recomandata mutarea lor intr-un alt loc, cat mai aproape de o sursa de lumina naturala.

Adauga un comentariu


Comentarii

Nu exista comentarii.

Alte articole

Monilioza - Cum se manifesta aceasta boala a pomilor fructiferi si cum poate fi combatuta Monilioza - Cum se manifesta aceasta boala a pomilor fructiferi si cum poate fi combatuta
Ce este compostul si la ce este el bun Ce este compostul si la ce este el bun
Alternativa organica la tratamentele cu pesticide: cum pot cuprul si potasiul sa ajute la controlul bolilor la plante Alternativa organica la tratamentele cu pesticide: cum pot cuprul si potasiul sa ajute la controlul bolilor la plante
Trandafirii cataratori – cum ii plantezi, ingrijesti si inmultesti Trandafirii cataratori – cum ii plantezi, ingrijesti si inmultesti
Plasa anticartite - Cum ne protejam gazonul in mod ecologic? Plasa anticartite - Cum ne protejam gazonul in mod ecologic?
Veranda: relaxare pentru intreaga familie Veranda: relaxare pentru intreaga familie

Vezi mai multe articole